Få internett til å jobbe for deg!

Med IFTTT er det ingen begrensninger for hva du kan gjøre!

Med tjenesten IFTTT kan du programmere de sosiale mediene dine, lagringstjenestene dine, mobilen din og mye annet til å gjøre hva som helst!

IFTTT står for «If This Then That», Bilde av oppskrift, last ned facebook bilder du er tagget i til Dropboxsom er en veldig kjent setning innenfor programmering, som rett og slett sier at hvis noe skjer, så skjer noe annet også. Det er akkurat det IFTTT handler om. Her kan du lage din egen oppskrift, og velge hva triggeren, «This», skal være, og hva som skjer, «That». For eksempel så kan du si at når du blir tagget i et bilde på Facebook, så skal bildet bli lastet opp til Dropbox. Eller, så kan du si at hver dag på et spesielt klokkeslett, så skal du sende en melding fra telefonen din. Man kunne skrevet en hel bokserie om alt det forskjellige som er mulig med denne tjenesten!

[dfads params=’groups=181′]

For øyeblikket er det rundt 130 forskjellige «kanaler» som du kan bruke. Blandt annet:

 • Android Enhet (Android Telefon, nettbrett o.l.)
 • Date & Time (Dato og Tid)
 • Dropbox
 • Ebay
 • Email (E-post)
 • Facebook
 • Gmail
 • Google Drive
 • IFTTT
 • Instagram
 • iOS Tjenester
 • OneDrive
 • Reddit
 • SMS
 • Tumblr
 • Twitter
 • Youtube

For en liste over alle kanalene, trykk her.

Det som kanskje egentlig er mest genialt med IFTTT, er at det er hundrevis av oppskrifter som allerede er laget av andre personer,  som du kan ta i bruk når som helst! Det er mange forskjellige kolleksjoner med hvor du finner nyttige for oppskrifter blant annet for skolestart, trening, internett, nyheter og masse annet. I tillegg kan du søke etter oppskrifter, eller bla igjennom populære og oppskrifter for å finne ting du ikke en gang visste du trengte.

Hvordan bruker du IFTTT?

Å bruke IFTTT er veldig enkelt. Først, går du til IFTTT.com. Da kommer du til hovedsiden. Så må du registrere deg. Dette gjør du ved å trykke på den store blå knappen hvor det står «Join IFTTT». Så må du finne på et brukernavn som kan være hva som helst, skrive inn E-postadressen din, og velge et passord. Det er lurt å bruke et passord du ikke har brukt før, og skrive det ned. Så får du en E-post med en link du må trykke på for å bekrefte at profilen din er ekte. Nå er du med, og det er bare å starte å lage og bruke oppskrifter. Hvis du vil bruke funksjonene som er til Android og iOS (iPhone, iPad osv.), må du laste ned appen som heter IFTTT.

IFTTT er egentlig så lett å bruke at det nesten ikke trengs mer forklaring så lenge du kan engelsk. Hvis du ikke du leser engelsk, så kan du få noen til å oversette for deg, eller ta kontakt med oss, så skal jeg gjøre det personlig.

[dfads params=’groups=181′]

Skriv inn Kommentarer her!
Vi ønsker tilbakemeldinger. Vi bruker kommentarfeltet i Facebook-artikkelen.