Alan Bennett: En uvanlig leser. Pax 2008

Alan Bennett: En uvanlig leser. Pax 2008

Ingen bokorm bør gå glipp av denne!

[dfads params=’groups=181′]

Dronning Elisabeth II nærmest snubler over bokbussen en morgen hun løper etter de ufordragelige hundene sine, låner en bok av ren høflighet, neste gang enda en, men blir etter hvert hekta på bøker. Heretter slipper ingen unna; hun dreier alle samtaler inn på litteratur og (snik-)leser så ofte hun kan.

 Artikkelen fortsetter under bildet
 791869fe22af49ff6c6eb85161589c9643f613af340d08f0bdadbe40[1]
 
Jeg kom tilfeldigvis over denne lille boka på et Mammutsalg for noen år siden. Vel anvendte kroner! Det kan virke som om forfatteren er en ivrig bokelsker selv, slik han på mange vittige måter beskriver hvordan dronningen nærer sin interesse for bøker. Hun ønsker seg snart mer fritid til sin lidenskap, kjeder seg under kongelige plikter hvis hun da ikke klarer å vinkle dem mot lesing eller temaer hun har lest om, hun forsøker å bli kjent med forfattere men oppdager snart at de ikke er så interessante i levende live, og folk rundt henne oppdager at hun til og med bruker mindre tid på å stelle seg enn tidligere. Så de gjør også sitt for at denne galskapen skal ta slutt. God bok!

 

[dfads params=’groups=181′]