Gratis bilderedigeringsprogram

Photoscape

Photoscape er et bra, gratis bilderedigeringsprogram som har mange ulike funksjoner både for enkel bilderedigering, og funksjoner for mer avanserte brukere.

[dfads params=’groups=181′]

Artikkelen fortsetter under bildet

De forskjellige menyene og funksjonene i PhotoScape

Gi nytt navn

De tre mest vanlige og nyttige funksjonene i PhotoScape er menyene «Gi nytt navn», «Rediger» og «Montasje».
Med «Gi nytt navn»-funksjonen kan du endre navn på alle bildene i en mappe samtidig. Dette er veldig kjekt for eksempel hvis du har vært på ferie og tatt masse bilder, og så vil du at alle bildene skal hete Ferie_1, Ferie_2, Ferie_3 osv, istedet for lange, uforståelige navn som DSC00561. For å gjøre dette må du først overføre bildene dine til PCen, så kan du følge disse stegene:

  1. Trykk på «Gi nytt navn»-menyen i PhotoScape.
  2. Trykk på «Legg til» i menyen. Du kan også finne bildene og dra dem inn i vinduet, da hopper du over steg 3.
  3. Finn og velg alle bildene du vil ha endret navn på. Dette kan gjøres enkelt ved å finne mappen hvor du har bildene, velge et bilde, og så trykke «Ctrl»-tasten og «A»-tasten samtidig, eller å klikke på alle bildene du vil ha med samtidig som du holder inne «Ctrl»-tasten.
  4. Under «Navn på ny fil» velger du hva som skal være felles for filnavnene, og hva som skal være unikt med hver av dem. (den unike delen står standard som «Originalt filnavn», jeg finner det lettest å bruke «Nummer»).
  5. Hvis du vil ha et mellomrom mellom felles-navnet og den unike delen av navnet, kan du bare sette et mellomrom (anbefaler egentlig å bruke tegnet «_» eller «-» istedet for mellomrom) etter teksten i det første feltet.
  6. Du kan også legge til tekst etter den unike delen av navnet.
  7. Når du er ferdig, trykker du på «Utfør».
Artikkelen fortsetter under bildet
Bilde av Gi nytt navn menyen, hvor jeg har gjort sånn at den endrer navnene på bildene til, Ferie_001_Spania, Ferie_002_Spania også videre
 

Rediger

I redigeringmenyen kan du gjøre ting som å legge en ramme rundt et bilde, justere lysstyrken, legge på filter, legge til ulike figurer og andre bilder, beskjære, fjerne røde øyne osv. Denne menyen har mange bra funksjoner, og er veldig lett å bruke.

[dfads params=’groups=181′]

Montasje

Menyen som heter «Montasje» er en veldig kjekk funksjon for å lage montasjer med flere bilder. Du bare velger hvordan montasjen din skal se ut, og så drar du bildene du vil ha med, inn der du vil ha dem. Så kan du velge hvor stor marg du vil ha mellom bildene, hvor runde hjørner du vil ha osv. Du kan også velge bakgrunnsfarge, eller sette inn et bakgrunnsbilde til montasjen.

Det er mange flere funksjoner i PhotoScape som er verdt å sjekke ut, men de tre her er kanskje de tre mest nyttige for vanlige brukere. Du kan laste ned PhotoScape ved å trykke på denne linken: PhotoScape 3.6.5