Roger Pihl: rolex – en passe lang roman. Piratforlaget 2007

Fredrik Viksjø kjeder seg på jobb.

Og han har lite fritid. Det har også kundene til konsulentfirmaet hans Teo AS. Da Fredrik for spøk foreslår å vikariere for en kunde ved å dra på ferie med kona hans, er en absurd, morsom forretningsidé født.

[dfads params=’groups=181′]

Artikkelen fortsetter under bildet
rolex-pocket[1]
 

Det viser seg at en god del næringslivsledere sliter med å rekke trening, sydenturer, laksefiske og pappahelger, og der finnes markedet for det uvanlige vikarbyrået som tilbyr seg ’å overta den beste tiden av folks liv.’

Roger Pihl har også utgitt limo. En passe politisk roman, i 2008. Den er en frittstående fortsettelse av rolex. Denne gang har Fredrik Viksjø startet et vikarfirma for politikere, for det spiller vel egentlig ingen rolle hvem som klipper snorer eller deltar i statsråd når ingen likevel ser forskjell? Men det er ikke alltid like lett å være vikar…

[dfads params=’groups=181′]

Idéen er i seg selv original og morsom! Teksten er velskrevet, lettlest og humoristisk. Bøkene får leseren til å humre for seg selv (og le høyt) – og gjerne forsøke å få andre til lese dem også!